header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
01.03.2024. Petak

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Vesti
SEMINAR: EU i Srbija - Zakonodavstvo u oblasti životne sredine i njegova primena u praksi
20.06.2016.
Održan je dvodnevni seminar u hotelu Galleria u Subotici, 17-18 juna 2016 kao aktivnost u sklopu IPA projekta: "Zagovaranje održive energetike i upravljanja prirodnim resursima u zemljama zapadnog Balkana i Turske, skraćeno - ETNAR". IPA-CSF-2014/351-683. u organizaciji CEKOR-a kao domaćina.

 
Cilj seminara je bio predstaviti učesnicima iskustva i mogućnosti primene pravnih alatki u zaštiti životne sredine i upoznati ih sa horizontalnim zakonodavstvom u Srbiji i EU (Hrvatska). Seminar je bio namenjen aktivistima ekoloških nevladinih organizacija koji koriste ili nameravaju da koriste pravne alate u svom radu.
 
Kroz seminar su prikazana iskustva u praksi kako je moguće ostvariti pravnu zaštitu, kao i nedostaci koji se protežu kroz pravni sistem u celom regionu. Sve je prisutnija spoznaja neophodnosti zaštite životne sredine u smislu zaštite osnovnih građanskih prava, s obzirom da se sve prisutniji slučajevi kada je pored ugrožavanja ili oštećenja životne sredine povređuju i privatni interesi i/ili svojina građana.
 
Istaknuta je neophodnost reformi važećih nacionalnih propisa, s obzirom na postojeće kolizije između planiranja i gradnje i zaštite životne sredine. Učesnicima su pružene adekvatne smernice za tumačenje zakona i primeri sudskih slučajeva, pa je seminar ocenjen vrlo korisnim i stručnim, čak i od predstavnika nadležnog organa za procene uticaja na lokalnom nivou. Zaključci seminara su poslati nadležnom Ministarstvu.

Preuzmite dokumente (prezentacije):
 

 

IZDVAJAMO


IZVEŠTAJI


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


3_2.jpg
Green Energy of SERBIA

Gosti N1:Energija iz uglja preskupa,plaćamo je novcem, ali i ljudskim životima

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime