header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
22.07.2024. Ponedeljak

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Projekti -> Tekući projekti

18.10.2019.

CEKOR je sredinom septembra 2019. godine u Opštini Paraćin započeo projekat: „Pametno lokalno planiranje u borbi sa klimatskim promenama“ , koji sprovodi sa udruženjem građana „Život je u kretanju“ iz Paraćina u narednih 9 meseci.

Cilj projekta je prilagođavanje opštine Paraćin na izmenjene klimatske uslove i smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte, što će doprineti smanjenju zagađenja, efikasnijem korišćenju energije i resursa, zaštiti od nepredviđenih troškova izazvanih efektima klimatskih promena, kao i boljem upravljanju rizicima, te u krajnjem ishodu i boljem zdravlju građana. ...20.07.2018.

Projekat podržan od strane Ministarstva zaštite životne sredine

Period implementacije: 18.7.2018- 30.11.2018

Ukupna vrednost projekta: 1.003.810,00 RSD

Odobrena sredstva Ministarstva zaštite životne sredine: 700.000,00 RSD ...26.10.2016.

Centar za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR) zajedno sa partnerskim organizacijama Ekološki pokret Vrbasa i UNECOOP iz Paraćina, dobitnice su institucionalnog granta u okviru CSOnnect programa podrške civilnom društvu u oblasti zaštite životne sredine. ...09.03.2016.

Naziv projekta: Ka održivom razvoju kroz učešće u Strateškoj (SEA) i Proceni uticaja na životnu sredinu (EIA) u Srbiji. 

U Srbiji, organizacije civilnog društva, lokalne zajednice i naučna društva naglasili su značaj unapređenja  procedura za Procenu uticaja na životnu sredinu (EIA). U ovom trenutku procene uticaja na životnu sredinu deluju samo kao opravdanje za projekte koji su rezultat degradacije životne sredine i transformacija prirodnih resursa u privatne investicije. Da bi se rešio ovaj problem, projektom će se preduzeti mere za podizanje svesti i promovisanje učešća javnosti (npr. brošure sa akcentom na prava javnosti) i organizovati  javne debate u slučaju kontraverznih projekata.

CO-SEED GRANTOVE pogledajte OVDE. ... 

IZDVAJAMO


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


 

 

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime