header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
01.03.2024. Petak

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Tekući projekti
GRANT - Civilno društvo zagovara ekološki prihvatljiv društveno-ekonomski razvoj (CO - SEED)
09.03.2016.

Naziv projekta: Ka održivom razvoju kroz učešće u Strateškoj (SEA) i Proceni uticaja na životnu sredinu (EIA) u Srbiji. 

U Srbiji, organizacije civilnog društva, lokalne zajednice i naučna društva naglasili su značaj unapređenja  procedura za Procenu uticaja na životnu sredinu (EIA). U ovom trenutku procene uticaja na životnu sredinu deluju samo kao opravdanje za projekte koji su rezultat degradacije životne sredine i transformacija prirodnih resursa u privatne investicije. Da bi se rešio ovaj problem, projektom će se preduzeti mere za podizanje svesti i promovisanje učešća javnosti (npr. brošure sa akcentom na prava javnosti) i organizovati  javne debate u slučaju kontraverznih projekata.

CO-SEED GRANTOVE pogledajte OVDE.

WWF je zajedno sa partnerima iz 5 zemalja inicirao projekat pod nazivom "Civilno društvo zagovara ekološki prihvatljiv društveno-ekonomski razvoj (CO - SEED)", u sledećim zemljama: Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija i Turska, dok WWF Adria iz Hrvatske ima savetodavnu ulogu u projektu.

Projekat CO-SEED ima za cilj doprineti održivom upravljanju prirodnim resursima kroz poboljšanje regulatornog okvira, participativnijim i transparentnijim procesima odlučivanja, koji uključuje aktivne  organizacije civilnog društva, te povećanu pažnju medija na temu, koje bi u krajnjoj liniji trebalo doneti dobrobiti celokupnom društvu.

Specifični cilj - do završetka aktivnosti organizacije civilnog društva u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji i Turskoj će biti uključene kao ravnopravni učesnici s javnim sektorom i stručnim organizacijama u nacionalnim procesima zakonodavnih izmeena i odlučivanja o Strateškim procenama uticaja na životnu sredinu i procenama uticaja na okolinu kroz, između ostalog, povećanu pažnju medija.

Više o CO-SEED projektu pogledajte OVDE.

 

IZDVAJAMO


IZVEŠTAJI


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


3_2.jpg
Green Energy of SERBIA

Gosti N1:Energija iz uglja preskupa,plaćamo je novcem, ali i ljudskim životima

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime