header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
01.03.2024. Petak

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Tekući projekti
Institucionalni grant CSOnnect programa podrške civilnom društvu u oblasti životne sredine
26.10.2016.

Centar za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR) zajedno sa partnerskim organizacijama Ekološki pokret Vrbasa i UNECOOP iz Paraćina, dobitnice su institucionalnog granta u okviru CSOnnect programa podrške civilnom društvu u oblasti zaštite životne sredine.

CEKOR uz pomoć ovog granta (od 26. oktobra 2016. do 26. oktobra 2017.) planira da utiče na proces pristupanja Evropskoj Uniji, tj. na doprinos civilnog društva za Poglavlja 27 (životna sredina i klimatske promene) i delom za Poglavlje 15 (energetika). Pomoću granta i saradnju sa partnerskim organizacijama i zainteresovanim stranama planiramo da utičemo na sledeće politike: Strategija klimatskih promena R. Srbije, Strategija za upravljanje vodama R. Srbije, indikatorima i sprovođenjem postojećih zakona u oblasti kontrole industrijskog zagađenja, otpada i kvalitetom voda.

Nameravamo da u ovim oblastima kroz analize primera i prakse pokažemo manjkavosti i slabosti trenutnog sistema finansiranja zaštite životne sredine, kao i zakonske i institucionalne probleme za potpuno sprovođenje i usklađivanje sa normama EU. Očekivani trajni rezultat projekta je:

Prilagođene lokalne zajednice i šire društvo u Srbiji promenama koje donosi usvajanje i implementacija standarda EU u oblasti životne sredine i energetike

Institucionalna podrška CEKOR-u finansira se sredstvima CSOnnect programa koji realizuje Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska međunarodna agencija za razvoj i saradnju (SIDA).

 

 

IZDVAJAMO


IZVEŠTAJI


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


3_2.jpg
Green Energy of SERBIA

Gosti N1:Energija iz uglja preskupa,plaćamo je novcem, ali i ljudskim životima

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime