header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
23.06.2024. Nedelja

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Publikacije
Vodič u postupcima izgradnje termoelektrana
23.01.2014.

Ovaj priručnik je izrađen u okviru kampanje Osnaživanje civilnog sektora za rad na zaštiti od klimatskih promena koju vodi Centar za ekologiju i održivi razvoj, čiji je glavni cilj podizanje svesti građana o negativnim aspektima prljavih izvora energije. Jedan od tih izvora energije je ugalj, čije sagorevanje izaziva zdravstvene posledice, doprinosi efektima staklene bašte i klimatskim promenama i dovodi do velikih finansijskih gubitaka.

Trenutna politika u oblasti energetike preti da sadašnje i buduće generacije osude na uništenu životnu sredinu i suprotna je trendovima razvijenih zemalja jer se temelji na prljavim i neobnovljivim izvorima energije.

Investicije u nove proizvodne kapacitete su dugoročne investicije jer termoelektrane za vreme svog prozivodnog veka (koji je u proseku 40 godina) ispuštaju zagađujuće materije u vazduh, zemlju i vodu. Uzevši u obzir troškove zagađene životne sredine i zdravstvene troškove koji će nastati, investicije u neobnovljivu, prljavu energiju su neisplative i sa ekonomske tačke gledišta.

Želimo dati doprinos novom smeru razvoja sektora energetike zbog dobrobiti svih građana i budućih generacija...

Preuzmite priručnik: Vodič u postupcima izgradnje term0elektrana

 

IZDVAJAMO


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


 

 

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime