header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
23.06.2024. Nedelja

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Vesti
Veliko prolećno čišćenje šume
11.04.2024.

Pozivamo Vas na: Veliko prolećno čišćenje šume koje će se održati 13. aprila 2024. godine, od 8.30 časova, ispred Majkinog salaša, u Subotici.

Kako bi nam šume Subotice još dugo potrajale i bile čistije mesto, na kome možemo provoditi kvalitetno vreme, pozivamo građane i građanke da ponesu svoje rukavice, kese i džakove za otpad, i zajedno sa nama se priključe akciji „Veliko prolećno čišćenje“, koju organizuje građanska inicijativa Zaštitimo šume Subotice. Ovom prilikom, čistićemo deo oko bivšeg Etno kampa prema Hajdukovu, u reonu tzv. „Hajdukovačke šume“, u sektorima 87 i 88, gde ima puno bačenog otpada.

Učešćem u ovoj akciji čišćenja, organizacija CEKOR želi da ukaže na važnost očuvanja i negovanja postojećih šuma i šumskog zemljišta na području Subotice. Prema zvaničnim podacima, Vojvodini nedostaje oko 170 hiljada hektara novih šuma i zaštitnih zasada. Bez šuma se ne može zamisliti smanjenje rizika od suša i poplava, a štete od ovih ekremnih vremenskih prilika u Srbiji, od 2000. godine do danas, procenjene su na minimum 4,8 milijardi evra.

Šume imaju posebno veliki značaj u oblastima sa dominantnom poljoprivredom, gde postoji veća eolska erozija i gubitak plodnog zemljišta, kao i povećan rizik od klimatskih ekstrema i zagađenja

CEKOR ovu aktivnost sprovodi u okviru projekta „EU za Srbiju otpornu na katastrofe", koji finansira Evropska unija, a sprovodi Progam Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

 

IZDVAJAMO


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


 

 

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime