header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
23.06.2024. Nedelja

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Vesti
CEKOR predavanjem obeležio Dan planete Zemlje
19.04.2018.

Tradicionalno obeležavanje Dana planete zemlje Centar za ekologiju i održivi razvoj – CEKOR,  otpočeo je ekološkim i edukativnim predavanjem naslova „Probudimo odgovornost prema životnoj sredini: izazovi i mogućnosti“,  organizovanim u saradnji sa Visokom školom strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera iz Subotice.

Predavanje otvoreno za sve građane, održala je Nataša Đereg, direktorica CEKOR-a, u četvrtak 19. aprila 2018. godine od 18 časova u Biblioteci Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera (Banijska 67) u Subotici.

Situacija na planu životne sredine u Srbiji i Evropi i Svetu, izazovi pregovaračkog poglavlja 27 i preporuke o svemu što svaki građanin može učiniti, a što bi doprinelo poboljšanju kvaliteta života sa aspekta ekologije i održivog razvoja, bile su teme današnjeg predavanja.

Da li se nešto promenilo od daleke 1970 godine, od kad obeležavamo Dan planete zemlje? Jeste, mnogo toga se promenilo! Šuma, biljnih i životinjskih vrsta, čiste vode, čistog vazduha sve je manje dok plastike, otpada svih oblika i zagađenja svih vrsta sve je više. Jedan dan ne može da promeni mnogo, potrebno je mnogo više od jednog dana i mnogo ljudi u akciji da bi se napravile korenite promene.

Dan Planete Zemlje obeležava se ekološkim akcijama svakog 22. aprila. Ovakve akcije imaju za cilj podizanje svesti građana, dece i omladine o značaju očuvanja naše okoline.

Vise fotografija na CEKOR-ovoj facebook-stranici

Ova aktivnost podržana projektom "Osnaživanje odgovornosti i obaveza za bolju životnu sredinu", koji se realizuje uz podršku programa CSOnnect, koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

 

IZDVAJAMO


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


 

 

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime