header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
15.04.2024. Ponedeljak

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Vesti
Javno privatno partnerstvo (JPP) i koncesije u oblasti životne sredine - Tematska sednica Nacionalnog Konventa o Evropskoj uniji za Poglavlje 27
05.02.2018.

Pozivamo Vas na sastanak Radne grupe 19 Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji koji Centar za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR) i udruženje Fractal organizuje u petak, 9. februara 2018. godine u Zelenom salonu Narodne skupštine (Kralja Milana 14), od 10.30 – 13.00 časova na temu: Javno privatno partnerstvo (JPP) i koncesije kao model obezbeđivanja investicija i sprovođenja aktivnosti od opšteg interesa u oblasti zaštite životne sredine i lokalnih komunalnih delatnosti u sklopu priključivanja EU.

Događaj je podržan od međunarodnog projekta “OCD kao jednaki partneri u nadgledanju javnih finansija” koji u Srbiji sprovode CEKOR i Fractal.

Opšti nam je cilj poboljšanje odgovornosti i transparentnost javnih finansija, te jačanje uloge i glasa civilnog društva u nadgledanju učinka kojeg imaju institucije prilikom trošenja javnih finansija.

Javno – privatno partnerstvo (JPP) je model finansiranja koji vlada Srbije razmatra kao jednu od mogućnosti koja bi mogla biti korištena da bi se osigurale i unapredile potrebne usluge ili infrastrukturni projekti za građane.

JPP se prepoznaje kao odlična forma angažovanja privatnog kapitala u sprovođenju mera i aktivnosti od javnog (opšteg) značaja sa ciljem smanjivanja zagađenja, povećanja energetske efikasnosti, povećanja kvaliteta javnih usluga itd. U poslednjih nekoliko godina Komisija za javno privatna partnerstva Republike Srbije je razmotrila veliki broj projekata javno privatnog prvenstva od kojih je jedan deo već sproveden ili je u fazi sprovođenja.

Molimo vas da nam vase prisustvo potvrdite sto pre, a najkasnije do srede 7.2.2018 ujutro, zbog ulaska u Skupstinu.
Molim sve kojima ce trebati refundacija putnog troska, da to navedu. Kao i do sada, ona je u iznosu povratne autobuske karte.

Prilozi: Poziv i Nacrt Agende

Preuzmite:

1. Pozivno pismo

2. Agenda

 

IZDVAJAMO


IZVEŠTAJI


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


3_2.jpg
Green Energy of SERBIA

Gosti N1:Energija iz uglja preskupa,plaćamo je novcem, ali i ljudskim životima

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime