header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
01.03.2024. Petak

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Vesti
Predstavljanje post skrining dokumenta za poglavlje 27
16.07.2015.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, pregovaračka grupa za poglavlje 27, je pripremila srpsku verziju Nacrt post skrining dokumenta za Poglavlje 27 koji treba biti poslat Evropskoj Komisiji. Ova verzija dokumenta je predmet prezentacije i javne rasprave sa najznačajnijim društvenim činiocima za pitanje životne sredine i aproksimacije evropskih direktiva: Narodnom Skupšinom Republike Srbije, Nacionalnim Konventom, Privrednom komorom Srbije i Stalnom Konferencijom gradova i opština.

Ministarstvo je pozvalo CEKOR i Nacionalni Konvent o EU da pozovu sve članove radne grupe za poglavlje 27 na javnu prezentaciju, u ponedeljak, 20. jula, u Beogradu, Omladinskih brigade 1, SIV 3, kancelarija 125 sa početkom u 10 časova. Prijave se mogu poslati na djnatasa@yahoo.com do petka, 17.jula u 15h.

U prilogu je Agenda prezentacije.

U prilogu je Nacrt post skrining dokumenta na srpskom jeziku za Poglavlje 27, Životna sredina, pretpristupnih pregovora Vlade Republike Srbije sa Evropskom Komisijom, za potrebe javnog predstavljanja dokumenta.

Post skrining dokument daje prikaz odgovora Ministarstva poqljoprivrede i zaštite životne sredine, pregovaračke grupe za poglavlje 27, na pitanja koje je Evropska Komisija postavila nakon održanog bilateralnog skrininga za poglavlje 27 u Briselu, u novembru, 2014. godine.

Značajan deo dokumenta se odnosi na prikaz aproksimacije direktiva u pogledu perioda transpozicije i implementacije, kao i preliminarne procene finansijskih implikacija aproksimacije direktiva koje podrazumevaju značajna infrastrukturna ulaganja.

Preuzmite dokumenta:

1) Agenda prezentacije

2) POST SKRINING DOKUMENT & životna sredina i klimatske promene


 

IZDVAJAMO


IZVEŠTAJI


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


3_2.jpg
Green Energy of SERBIA

Gosti N1:Energija iz uglja preskupa,plaćamo je novcem, ali i ljudskim životima

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime