header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
01.03.2024. Petak

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Vesti
OTVARANJE RECIKLAŽNIH OSTRVA U SREMSKOJ MITROVICI
25.02.2015.

Otvaranje reciklažnih ostrva u Sremskoj Mitrovici organizuje se u četvrtak 26.02.2015. godine u 10h u stambenom naselju Matije Huđi (kod česme).
Ovom događaju prisustvovaće pored partnera koji sprovode ovaj projekat i građana Sremske Mitrovice takođe i učenici iz O.Š."J.J.Zmaj".
Izgradnja reciklažnih ostrva, koja su raspoređena na 32 lokacije u gradu, sprovedena je u okviru projekta "Stvaranje društva bez otpada".
Reciklažna ostrva sadrže kontejnere za odvojeno prikupljanje papira, kartona i PET ambalaže, a njihova izgradnja je finansirana od strane Evropske Unije.

Partneri u okviru IPA projekta Hrvatska-Srbija "Тhe case for zero waste"  su Grad Sremska Mitrovica, JKP Komunalije Sremska Mitrovica, Ekološki klub grada Sremska Mitrovica i CEKOR iz Subotice kao predstavnici Republike Srbije, dok su Unikom d.o.o. iz Osijeka, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje i Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek predstavlaju partnere iz Republike Hrvatske. 

Projekat "The Case for Zero Waste", otpočeo je Novembra 2013. godine i trajaće 24 meseca sa ciljem da unapredi postojeće sisteme upravljanja otpadom u Gradu Osijeku i Sremskoj Mitrovici, kroz zajedničko delovanje i razmenu iskustava

 

IZDVAJAMO


IZVEŠTAJI


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


3_2.jpg
Green Energy of SERBIA

Gosti N1:Energija iz uglja preskupa,plaćamo je novcem, ali i ljudskim životima

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime