header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
01.03.2024. Petak

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Vesti
Tematska sednica Radne grupe Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji za Poglavlje 27- Životna sredina
19.02.2015.


"Koordinacija industrijskog zagađenja i aktivnosti u sektoru voda, odgovornost operatera za nanetu štetu i rad inspekcije"


Sa zadovoljstvom vas pozivamo na Tematsku sednica Radne grupe Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji za Poglavlje 27- Životna sredina "Koordinacija industrijskog zagađenja i aktivnosti u sektoru voda, odgovornost operatera za nanetu štetu i rad inspekcije" koju organizuje CEKOR u okviru Nacionalnog konventa o Evropskoj Uniji, u saradnji sa Ekološkim pokretom Vrbasa. Događaj će biti održan u ponedeljak, 23. februara 2015. godine, u velikoj Sali Skupštine opštine Vrbas, (adresa: M. Tita br. 89, Vrbas), sa početkom u11.00 časova.

Srbija je u januaru 2014. godine zvanično počela pregovore za punopravno članstvo u Evropskoj uniji, odakle proističe niz obaveza u oblasti zaštite životne sredine. U svim podsektorima, radi se uveliko na transpoziciji propisa, međutim postoje brojni problemi. Naročito u oblasti životne sredine, cilj nam je postizanje koherentnosti, stabilnosti i delotvornosti propisa. Takođe, zbog raznih pravnih i institucionalnih praznina imamo ozbiljne probleme u sprovođenju zakona, uredbi i pravilnika a na štetu građana i privrede, te nam je potreban efikasan i stručan rad inspekcija. Primer zagađenosti Velikog bačkog kanala u Vrbasu je nažalost jedan od najdrastičnijih u Evropi. Zato je odgovornost za štetu nanetoj životnoj sredini, kao deo acqui-a u oblasti životne sredine vrlo važna.

Primena propisa zahteva da se obrati pažnja na mnoge faktore koji utiču na vodni ciklus, naročito na:
1. industrijske aktivnosti regulisane u okviru IPPC (DIE) režima i pratećih propisa
2. poljoprivredne aktivnosti, uključujući odredbe Zajedničke poljoprivredne politike koja se odnosi na dobre poljoprivredne uslove u oblasti zaštite životne sredine (unakrsna usklađenost)
3. komunalna i transportna infrastruktura, uključujući izmene obrazaca odvodnjavanja, kvalitet voda i morfologiju vodnih tokova

Na ovoj sednici istaći ćemo neka od pitanja i nadamo se doprineti preporukama nakon sastanka procesu pridruživanja i daljim diskusijama.

Detaljna agenda je u prilogu. Molimo Vas da potvrdite e-mailom svoje učešće, do 22.02.2015 na e-mail: nadjereg@gmail.com, i da navedete da li vam trebaju putni troškovi (u visini autobuske karte- potvrde o ceni karte).

Preuzmite dokumenta:

1. Detaljna agenda

2. Poziv na sednicu


CEKOR, vodeća organizacija za RG Životna sredina, Nacionalni Konvent o EU 

024-523191, www.cekor.org

 

 

IZDVAJAMO


IZVEŠTAJI


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


3_2.jpg
Green Energy of SERBIA

Gosti N1:Energija iz uglja preskupa,plaćamo je novcem, ali i ljudskim životima

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime