header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
01.03.2024. Petak

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Vesti
Stručni Forum o upravljanju otpadom u Sremskoj Mitrovici
12.11.2014.

Sremska Mitrovica - U zgradi opštine Sremska Mitrovica održan je danas drugi radni sastanak prekograničnog foruma za upravljanje otpadom organizovanog u sklopu projekta "The case for Zero Waste - creating preconditions for zero waste society in cross border region".

Forum za upravljanje otpadom osmišljen je kao radna platforma za razmenu iskustava između preduzeća koja se bave delatnošću otpada i stručnjaka iz Hrvatske i Srbije, radi pripreme zajedničkih preporuka relevantnim nacionalnim i EU telima koje će se ticati prioritetnih pitanja i alokacije finansija za unapređenje sistema upravljanja otpadom u regionu.

Rad putem ove platforme je zamišljen kroz 4 radna sastanka u periodu od 18 mjeseci, a osim teoretske razmene iskustava, svaki od sastanaka će biti propraćen i studijskim posetama objektima i projektima upravljanja otpadom.

Učesnici Foruma bili su predstavnici komunalnih preduzeća iz Srbije i Hrvatske (Iz Osijeka, Sremske Mitrovice, Inđije, Rume i Subotice), predstavnici gradskih uprava Osijeka i Sremske mitrovice, Udruženja građana Zeleni Osijek, Ekološki klub Grada Sremska Mitrovica i  CEKOR iz Subotice, Regionalna Razvojna agencija Slavonije i Baranje i drugi.

Na sastancima stručnog Foruma o upravljanju otpadom vodi se diskusija vezana za sva važna pitanja ovog područja na osnovu iskustva iz Srbije i Hrvatske. Na današnjem sastanku analiziran je jedan od važnijih načina za uspešnu strategiju poboljšanja sistema upravljanja otpadom a to je "Naplata odvoženja prema količini stvorenog otpada".

Osim teoretske razmene iskustava na ovu temu, nakon sastanka realizovana je i poseta Regionalnoj deponiji u Sremskoj Mitrovici.

Projekat "The Case for Zero Waste", otpočeo je Novembra 2013. godine i trajaće 24 meseca sa ciljem da unapredi postojeće sisteme upravljanja otpadom u Gradu Osijeku i Sremskoj Mitrovici, kroz zajedničko delovanje i razmenu iskustava.

 

IZDVAJAMO


IZVEŠTAJI


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


3_2.jpg
Green Energy of SERBIA

Gosti N1:Energija iz uglja preskupa,plaćamo je novcem, ali i ljudskim životima

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime