header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
01.03.2024. Petak

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Vesti
Energetski upitnik za izborne liste
11.02.2014.

Cekor je danas značajnijim političkim strankama u Republici Srbiji dostavio anketu kako bi nakon prikupljanja podataka analizirao stavove stranaka u sferi energetike.

Ova jako delikatna oblast ima ogroman značaj na formiranje budućnosti Srbije, kao i na efekte povećanja ili smanjenja siromaštva.

Za par nedelja, javnosti Srbije pružićemo zaključke tih analiza, kako bi birači svoje odluke mogli donositi i na osnovu podataka o energetskim politikama raznih stranaka. Računamo da će sve stranke biti spremne za saradnju i da će prihvatiti ovu priliku da transparentno prikažu svoje stavove.

Cekor ovim potezom dokazuje i svoju nestranačku i nadstranačku opredeljenost, ali ujedno poziva svaku vlast na brigu o socijalno ugroženoj populaciji.

 

Sastavili smo ovaj upitnik kako bismo biračima koji drže do energetske održivosti i zaštite životne sredine omogućili da se na najbolji način opredele između programa raznih političkih stranaka. Ujedno ćemo sa dobijenim odgovorima upoznati i međunarodne organizacije i institucije.

Molimo vas da nam ovaj upitnik sa datim odgovorima pošaljete na mail adresu cekor.office@gmail.com ili poštom na: Cekor, Korzo 15/13, 24000 Subotica do 21.02.2014.

Nakon tog roka obradićemo odgovore i predstaviti ih javnosti, kao i naglasiti koje stranke nisu bile spremne na transparentnost po ovom pitanju (ko nije bio voljan da odgovori na pitanja).

Kao što je poznato, sve države jugoistočne Evrope bi trebalo da u narednim godinama primenjuju EU Acquis Communautaire za životnu sredinu, kao i da usvoje ciljeve za smanjenje uticaja na globalno zagrevanje.

 

Preuzmite dokument:

Energetski upitnik za izborne liste

 

IZDVAJAMO


IZVEŠTAJI


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


3_2.jpg
Green Energy of SERBIA

Gosti N1:Energija iz uglja preskupa,plaćamo je novcem, ali i ljudskim životima

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime