header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
23.06.2024. Nedelja

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Vesti
"Topla, bezbedna, čista energija - koju putanju biraju države SEE regiona?"
25.11.2013.

"Topla, bezbedna, čista energija - koju putanju biraju države SEE regiona?"

Region jugoistočne evrope (SEE) stoji na raskrsnici. Planovi za trošenje 30 milijardi EUR na energetske projekte u regionu u sledećih deset godina postoje. Odluke koje budu donete od strane svake Vlade će odlučiti, ili za bolju ili lošiju opciju, koliko vam je toplo, koliko su bezbedni ti energetski projekti i koliko će naš vazduh i voda biti čisti ili prljavi.

524_1.jpg

Prepoznavajući važnost izbora koji će se napraviti, razvili smo ovu infografiku - "Topla, bezbedna, čista energija - koju putanju biraju države SEE regiona?" - koja liči na podsetnicu-razglednicu koja opisuje domaći zadatak - koliko naše Vlade sada postižu u poređenju sa susedima i sa EU ciljevima.

Kojim putem ide Srbija? Srbija je sebi zacrtala da do 2018. godine efikasnije koristi tj. štedi energiju za samo 9% više nego što je to bilo 2008. godine, dok je ovaj cilj u Evropskoj uniji 20%. Prostora za povećanje energetske efikasnosti ima napretek, naročito u sektoru zgradarstva koji je najveći potrošač finalne energije u Srbiji i na kog otpada čak 48% potrošnje, što je oko dva puta veće nego u EU. CELO SAOPSTENJE. INOGRAFIKA je ovde. FACT sheet je ovde.

 

IZDVAJAMO


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


 

 

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime