header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
23.06.2024. Nedelja

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Vesti
Protest ispred EBRD: samit uglja i klime
18.11.2013.

Beograd- Danas je Beograd, uz druge evropske prestonice bio mesto globalnog protesta aktivista koji se protive učešću Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) na Međunarodnom Samitu uglja i klime, organizovanom od strane Svetske asocijacije za ugalj, koji se upravo dešava u Poljskoj, paralelno sa Konferencijom UN o promeni klime.

523_1.jpg

Učesnici protesta[1] smatraju da je prisustvo EBRD na Međunarodnom Samitu uglja i klime- koji, kažu kritičari, podriva duh i suštinu UN procesa[2], signal koji stvara zabrinuće da EBRD namerava nastaviti praksu usmeravanja javnih para u projekte koji su  visoko intenzivni u proizvodnji ugljen -dioksida.

EBRD trenutno revidira svoju Strategiju energetike, koja slika sa protestapredstavlja vodič za investicije EBRD u tom sektoru, međutim, prisustvo banke na pomenutom samitu sugeriše da revidirana strategija neće ozbiljno razmotriti pretnje od promene klime, kažu  okupljene grupe. CEO TEKST SAOPSTENJA.

[1] Fotografije sa protesta biće dostupne na http://www.flickr.com/photos/bankwatch

[2] Samit se organizuje pod temom ‘čiste tehnologije za ugalj, mogućnosti i inovacije’: više info i tvrdnji o čistom uglju možete naći na: http: bankwatch.org/documents/no-such-thing-as-clean-

523_2.jpg

 

IZDVAJAMO


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


 

 

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime