header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
22.07.2024. Ponedeljak

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Vesti
Današnji protest: KfW napolje iz uglja!
15.08.2013.

Beograd, Centar za ekologiju i održivi razvoj sa brojnim partnerskim NVO iz Srbije te "Klima alijansom"  iz Nemačke su danas pozvale KfW i Vladu Republike Srbije kao dugogodišnjeg partnera ove banke da umesto klimatskih i ekološko neodrživih investicija u dalje razvijanje eksploatacije lignita u Srbiji podrže razvoj obnovljivih izvora energije i energetsku efikasnost.

516_1.jpg

Danas u 10.00 časova je ispred kancelarije nemačke investicione banke KfW u Beogradu, održan protestni skup protiv ulaganja u ugalj. Tom prilikom pušteni su u vazduh crni baloni koji simbolišu zagađenje  vazduha od sagorevanja uglja. Akcija se istovremeno desila u Nemačkoj, Grčkoj i Srbiji, sa naročitim akcentom na Srbiju i Grčku u kojima KfW plasira kredite za razvoj lignita.

Centar za ekologiju i održivi razvoj, partnerske organizacije i eksperti smatraju da se smanjivanje siromaštva, energetska samostalnost i sigurnost u Srbiji mogu postići jedino diverzifikacijom investicija u energetsku efikasnost, u lokalne obnovljive izvore energije i stvaranje preduslova za decentralizaciju energetske proizvodnje i potrošnje. TEKST CELOG SAOPŠTENJA.

 

IZDVAJAMO


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


 

 

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime