header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
23.06.2024. Nedelja

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Vesti
CEKOR zahteva da Saša Janković pomogne meštanima Junkovca
05.06.2013.

U današnjem saopštenju medijima i republičkom ombudsmanu Saši Jankoviću, Centar za ekologiju i održivi razvoj poziva zaštitnika građana da lično poseti selo JUnkovac u opštini Lazarevac gde klizište preti da odnese deo sela, a nekoliko kuća je već stradalo.

Tokom jučerašnje posete ovom selu uverili smo se u veličinu ovog problema. Umesto nadležnih inspekcija, umesto stručnih službi MUP-a za vanredne situacije koje treba da koordinišu situaciju, umesto mobilizacije vojske i organizovanja pomoći za ove ljude koji su izgubili krov nad glavom, umesto jasnog informisanja ljudi- zatekli smo privatno obezbeđenje, i zatekli smo improvizaciju od strane Rudarskog basena Kolubara. Ljudi su ostavljeni bez valjanih informacija, ne mogu spavati mirno, nemaju pouzdane informacije, žale se da ih niko zvanično ne obaveštava, osim tendencioznih informacija preko medija.

Zato pozivamo zaštitnika građana da pomogne ovim ljudima, da organi Republike Srbije budu vidljivi na licu mesta i stručno se angažuju. Postoje indicije da je do problema sa klizištem došlo jer se jalovina odlagala protiv planski od strane RB Kolubara. Ne sme se dozvoliti da se vrši zataškavanje, odgovorni se moraju pozvati na odgovornost, a evakuaciju i procenu imovine ne bi smela vršiti lica povezana sa RB Kolubara. Tekst celog saopštenja je ovde.

 

 

 

IZDVAJAMO


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


 

 

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime