header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
23.06.2024. Nedelja

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Vesti
Dan Evrope- saopstenje
08.05.2013.

Povodom obeležavanja Dana Evrope na Gradskom trgu u Subotici 9-tog maja, gde je i CEKOR učesnik, želimo da čestitamo Dan Evrope svim građanima Subotice koji neguju evropske vrednosti, kulturu, duh saradnje i odgovornost na kojima počiva savremena civilizacija. Evropa nije samo zajednica država već i građana. Na nama kao građanima i kao predstavnicima civilnog društva nije da samo čekamo da nam država i EU nudi gotova rešenja već da ih i sami tražimo i borimo se za svoje dobro.

Evropska tekovina je i ekologija. Ako mi ne budemo pazili na svoju okolinu, to niko neće moći učiniti umesto nas, ni grad, ni Srbija ni EU. Ako mi ne budemo pazili na čistoću našeg grada, ako se ne budemo zalagali za selektivno prikupljanja otpada, za čist Palić, za čistu vodu i vazduh, ako se mi ne budemo zalagali za energetsku efikasnost, za transparentnost, za čiste račune u javnoj sferi, za ulaganja u održivi razvoj, onda time sečemo granu na kojoj sedimo. Zato je upravo Dan Evrope najbolji dan da počnemo ulepšavati svoju budućnost i budućnost svoje dece.

CEKOR kao direktni partner Delegaciji Evropske unije, je započeo sprovođenje dva regionalna IPA projekta koji imaju za cilj osnaživanje organizacija civilnog društva u regionu jugoistočne Evrope u oblastima očuvanja prirodnih resursa i zagovaranja za "zeleni" energetski scenario Srbije i regiona. Nadamo se da će rezultati ovih dvogodišnjih projekata doprineti zdravijoj i čistijoj životnoj sredini, većem poštivanju ljudskih prava u oblasti ekologije, i očuvanim resursima za buduće generacije.

CEKOR će na svom štandu tokom obeležavanja Dana Evrope deliti informacije, brošure i publikacije, te popričati sa građanima. Takođe, promovisaće se Evropski dani Sunca, zahvaljujući saradnji sa Centrom za promovisanje, razvoj i primenu obnovljivih izvora energije (CENTRALA).

 

IZDVAJAMO


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


 

 

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime