header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
23.06.2024. Nedelja

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Vesti
Obeležavanje Dana Planete Zemlje
24.04.2013.

U svetu se danas nizom manifestacija obeležava Dan planete Zemlje, 22. april, sa ciljem da ljude podseti u kakvom se stanju nalazi priroda planete na kojoj žive. Svrha obeležavanja 22. aprila je da se upozori na opasnost koja preti životu na Zemlji usled naglog razvoja industrije i porasta potrebe za energijom, što je dovelo do ispuštanja velikih količina otrovnih supstanci u atmosferu i povećanog iskorišćavanja fosilnog goriva, a posredno uticalo i na globalno zagrevanje i klimatske promene ...

506_1.jpg

Na današnji dan CENTAR ZA EKOLOGIJU I ODRŽIVI RAZVOJ - CEKOR se na svom standu, kao i na štandu AC - kutka u centru grada u Subotici priključio ovom obeležavanju razgovarajući sa građanima i deleći im promotivnu literaturu sa temom zaštite životne sredine kojom se ovo udruženje bavi.

Takođe, CEKOR je zajedno sa udruženjem TERRA'S i Regionalnim Arhus centrom Subotica u zajedničkom saopštenju podsetili su čelnike Gradske uprave u Subotici na Nacrt Deklaracije "Grad Subotica bez GMO" koja im je prosleđena još, 7. Marta, na razmatranje, na šta još uvek nije dobijen odgovor. Tekst saopštenja je ovde.

 

IZDVAJAMO


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


 

 

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime