header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
23.06.2024. Nedelja

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Vesti
Podela 35 kompostera i edukativna radionica
14.12.2012.

U sklopu projekta "Ka zajednicama koje recikliraju u Osječko baranjskoj županiji i Severno bačkom okrugu" finansiranom od strane IPA prekograničnog programa Hrvatska-Srbija, građanima Subotice će u narednih mesec dana biti podeljeni baštenski komposteri za kućno kompostiranje kuhinjskog i baštenskog otpada.

495_1.jpg

Kod tzv. decentralizovanog kompostiranja, tj. kompostiranja u vlastitom dvorištu ili vrtu, ne postoji potreba komunalnog prikupljanja, odvoženja i odlaganja bio otpada. Kako grad Subotica još uvek nema svoju kompostanu, ove su aktivnosti itekako dobrodošle. Građanima će biti podeljeno ukupno 35 kompostera koji će se redovito pratiti. Takođe, građanima će biti osigurana i edukacija s edukativnim materijalima i radionici na kojoj će moći naučiti kako pravilno kompostirati.

Dvogodišnji projekat "Ka zajednicama koje recikliraju u Osječko baranjskoj županiji i Severno bačkom okrugu" koji zajednički sprovode Zelena Akcija iz Zagreba, Zeleni Osijek iz Osijeka i CEKOR iz Subotice se završava 15. januara 2013. godine, a 12. januara će biti organizovana završna konferencija projekta u hotelu Galleria. Kako je tek nedavno realokacijama odobrena ova dodatna aktivnost podele kompostera građanima, želimo da se izvinemo građanima što je podela kompostera po hladnom vremenu. Radionica o kompostiranju za sve zainteresovane građane koji žele kompostirati održat će se 22. decembra (subota) na Otvorenom univerzitetu u Subotici, sala 213, sa početkom u 10 časova i trajanjem do 13 časova. Radionicu će održati članovi Kompost tima iz Subotice u saradnji sa CEKOR-om, jer upravo se i oni već dugi niz godina bave podizanjem svesti građana oko važnosti kompostiranja. TEKST CELOG SAOPŠTENJA

 

IZDVAJAMO


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


 

 

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime