header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
22.07.2024. Ponedeljak

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Vesti
Subotica - izazovi za recikliranje
05.09.2012.

Danas u Subotici, CEKOR je održao konferenciju za novinare ispred vrtića "Mandarina" -na jednoj od lokacija pilot projekta "reciklažnih boxeva" -zelenih ostrva za selektivno razdvajanje otpada, a povodom ponovnog vraćanja u funkciju i prvobitan izgled nakon izvesnog zastoja koji se desio na ovoj lokaciji zbog odnetih vrata nadstrešnica.

484_1.jpg

Zelena ostrva- poklon donacija, finansirana su iz EU IPA fonda prekogranične saradnje Hrvatska- Srbija  i postavljena decembra 2011 od strane ekološke organizacije "Centar za ekologiju i održivi razvoj" (CEKOR) iz Subotice i njenih partnera, NVO Zelena akcija iz Zagreba i Zeleni Osijek iz Osijeka, u sklopu projekta "Ka zajednicama koje recikliraju u Osječko baranjskoj županiji i Severno-bačkom okrugu". Stanari iz zgrada Arsenija Čarnojevića br. 39 i 43, sada    mogu da odahnu, jer su reciklažni boxevi potpuno vraćeni u funkciju i svoj originalni izgled- postavljena su nova vrata,  i dodata ojačanja, skinuti grafiti, i iznova prefarbane spoljne strane.

484_2.jpg

 
Pozivamo građane ciljanih zgrada da se aktivnije uključe u nadzor i samo-organizuju u održavanju lepog i urednog izgleda ovih nadstrešnica jer je to u svakom slučaju njihovo i za njih.
Ceo tekst saopštenja možete naći ovde.

 

IZDVAJAMO


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


 

 

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime