header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
01.03.2024. Petak

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Vesti
Akcija! Nećemo drugi Černobil u blizini!
04.06.2007.

Grupa ekoloških nevladinih organizacija, okupljenih u tematskoj radnoj grupi "Energija" EfE 2007 sa teritorije Srbije pridružila se zajedničkom protestu NVO iz 14 država Evrope i organizatoru akcije u Srbiji NVO "CEKOR" protiv planova BNP Paribas da finansira opasan i neodrživ projekat nuklearne centrale u Belenama Bugarska. Pored slanja otvorenog pisma predstavništvu ove banke u Srbiji, NVO žele da upoznaju i javnost sa detaljima ovoga opasnog projekta, i da pozovu građane i najodgovornije političare da po pravu zaštite života i zdravlja građana Srbije preduzmu potrebne korake kako bi se suprotstavili ovome projektu koji vrlo lako može da dovede do katastrofe neslućenih razmera.

424_1.jpg

"Izgraditi nepoznat tip nuklearnog reaktora u zoni zemljotresa je recept za katastrofu i stavlja Bugarsku, Rumuniju, Makedoniju i Srbiju i druge države u regionu u rizik", kaže Jan Haverkamp iz "Greenpeace".
Zvezdan Kalmar iz nevladine organizacije "CEKOR" iz Srbije tvrdi: "Za ovako opasan projekat u susednoj državi, Srbija bi trebala da uzme učešće u prekograničnoj proceni uticaja na životnu sredinu. Nažalost, kako još uvek nismo ratifikovali ESPOO konvenciju, to nije moguće. Smatramo da nuklearna elektrana nije rešenje za energetske probleme, bilo gde u svetu, a posebno ne trusnom području susedne Bugarske, koja je ne tako davno pokazala incident u NC Kozloduj".

Pozivamo zbog toga danas BNP Paribas da pokaže brigu za bezbednost građana Evrope prekidajući bilo kakvo dalje razmatranje ovoga neodgovornog projekta.
Ne rizikujte novi Černobil finansirajući Nuklearnu centralu u zoni zemljotresa!!!

Za više informacija: Zvezdan Kalmar, CEKOR, 064-28 71 246, vodana@yahoo.com

u prilogu je dokument- pismo predstavnicima BNP Paribas u Beogradu

 

IZDVAJAMO


IZVEŠTAJI


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


3_2.jpg
Green Energy of SERBIA

Gosti N1:Energija iz uglja preskupa,plaćamo je novcem, ali i ljudskim životima

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime